Jij
‘Hij is zo leuk, ik moet steeds aan hem denken.’ ‘Als ik haar zie, voel ik vlinders in m’n buik.’ Je herkent het vast. Verliefdheid is iets geweldigs, maar wat als je als jongen verliefd wordt op een jongen, of als meisje op een meisje? Dat kan allerlei vragen oproepen. Ben ik homo? Mag ik dat gevoel wel hebben? Moet ik nu uit de kast komen? Wat vinden mijn vrienden ervan? Zullen mijn ouders nog wel van mij houden als ik het aan hen vertel?
Omgaan met homoseksuele gevoelens kan heel lastig zijn. Dat geldt voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Het is goed om erover te praten met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld een vriend of een familielid. Praat je liever eerst met iemand die wat verder van je afstaat? Of vind je het fijn om met iemand te praten die jouw gevoelens uit eigen ervaring herkent en begrijpt? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.
Vul gerust het aanvraagformulier hieronder in en we reageren snel.
Testimonial1
Via de pastoraal medewerker van onze gemeente ben ik in contact gekomen met een van de vrijwilligers van Struggel, om een open gesprek te hebben over mijn homoseksuele gerichtheid. Het was een erg fijn gesprek, waarin ik mijn vragen en dingen waar ik tegenaanloop kon bespreken met een ervaringsdeskundige. Erg goed dat deze mogelijkheid er is, zodat je niet het gevoel hebt dat je de enige bent die met het homo-zijn worstelt en daar Bijbels mee om wil gaan.
Corné, 25 jaar
Aanvraagformulier voor mensen die strugglen met een homoseksuele gerichtheid
Voor algemene vragen verwijzen wij u door naar het contactformulier.
Onze uitgangspunten:
- Wij willen je een luisterend oor bieden bij je vragen over je homoseksuele gevoelens.
- Wij willen meedenken in je persoonlijke situatie zoveel mogelijk zonder oordeel.
- Wij willen een brug slaan tussen jou en je familie, kerk, school en/of vriendenkring.
- Wij zijn geen hulpverlener en bieden geen reeks van gesprekken aan.
- Het is afhankelijk van je vraag aan ons, hoeveel e-mailcontact/gesprekken we zullen hebben.